IdeeŽnbus
Zend uw idee in

psychotherapeute
Naam: marijke.feijtelDatum: 30 March 2006
Volgend congres een evenwichtige verdeling tussen aansprekende mannen en vrouwen graag.Niets ten kwade van de mannen die we gezien en gehoord hebben,maar de afwezigheid van vrouwen was zo opvallend dat dit weer te denken gaf. Misschien denken jullie nu :het is ook nooit goed! Maar zo was het niet bedoeld.
Stuur een bericht naar marijke.feijtel

diversiteit
Naam: irene zwaan & mariele mijnlieffDatum: 31 March 2006
Allereerst complimenten voor de ontzettend inspirerende en baandoorbrekende conferentie. Wij hadden het gevoel naar een feestje te zijn geweest ipv een congres. Wij begrijpen dat er met name een mannenbolwerk veroverd moet worden. Desalniettemin verwachtten ook wij het vrouwenperspectief bij een dergelijke doorbraak!
Stuur een bericht naar irene zwaan & mariele mijnlieff

natuurgeneeskundig therapeut i.o
Naam: ingmarDatum: 31 March 2006
Grappig de grote opkomst van voornamelijk mannen. Ik ben niet bij het congres aanwezig geweest. Ik studeer natuurgeneeskunde en ik ben een van de weinige mannen die de opleiding volgt. De verhouding ligt zo ongeveer op 95% vrouwen die de opleiding volgen en 5% mannen. Zo ook in de praktijksituatie zijn het overwegend vrouwen die eerder naar een alternatief, complementair of holistisch therapeut gaan voor een consult. Dus ik ben blij verrast door deze opkomst...

Stuur een bericht naar ingmar

genoten en hoe verder?
Naam: ontembare vrouw :-)Datum: 31 March 2006
Allereerst toch even zeggen dat ik heel erg genoten heb van deze dag. Als paranormaaltherapeut i.o. is het heel fijn te zien dat er opeens (voorzichtige) openingen zijn naar een samenwerkingsverband met het reguliere. In mijn opleiding wordt al aardig wat aandacht besteed hoe het samenwerken eruit zou kunnen zien. Doordat we nog te weinig samen praten over hoe we elkaar aan kunnen vullen, blijft ons werk denk ik een grijs gebied. en dat is erg jammer, want ook al is o.a. magnetisme niet wetenschappelijk meetbaar het is wel merkbaar bij de mensen die we onder handen hebben.

Mijn idee is om de lunchdiscussie uit de lunchtijd te halen. Ik heb het helaas voor een groot gedeelte moeten missen en zo nog een aantal met mij, doordat het gewoon lunchtijd was en je niet met je bordje de zaal in mocht. Daarbij is het vast niet alleen voor mij moeilijk om echt een hele dag de aandacht erbij te moeten hebben. Even niets is doen is in zo'n dag best lekker en je laad even op en doet de sprekers aan het eind van de dag dan niet te kort, doordat je aandacht wegvalt.

En het hoe verder? Ik zie dat het forum al weer gesloten is, dat zou een mooie plek geweest kunnen zijn om e.v. voortgangsdingen naar buiten te brengen. Zo'n dag met elkaar, met heel veel neuzen dezelfde kant op, vraagt naar mijn gevoel om handvaten hoe een goede samenwerking vorm kan krijgen. Na zo'n dag valt het uitelkaar, hoe blijven we bijelkaar en hoe zou het voor mensen in mijn vakgebied vorm kunnen krijgen?
Stuur een bericht naar ontembare vrouw :-)

Weinig tegenwicht
Naam: Hannes MinkemaDatum: 31 March 2006
De sprekers die voor deze conferentie uitgenodigd zijn, blijken in meerderheid te geloven in de waarde van alternatieve geneeskunde, of althans een deel van de alterneutica. Dat staat een open discussie en eerlijke voorlichting in de weg. Een symposium hoort een vrije gedachtenwisseling te zijn, geen reclamestunt of het kietelen van de eigen club.
Stuur een bericht naar Hannes Minkema

Naam: Datum: 02 April 2006
Stuur een bericht naar

kwaliteit van de relatie
Naam: Daphne WiersmaDatum: 03 April 2006
In het symposium kwam meerdere keren het belang naar voren van een goede relatie tussen hulpverlener en client voor een succesvolle behandeling. Psychiaters en andere GGZ-hulpverleners zouden meer moeten leren hoe zij een goede werkrelatie opbouwen en onderhouden, werd gesteld. Ik zou daar graag een steentje aan bijdragen en heb daar ideeen over als coach die veranderingen in de GGZ begeleidt. Graag kom ik in contact met hulpverleners en clienten in de GGZ die hun ideeen hierover willen delen.
Stuur een bericht naar Daphne Wiersma

Geweldig congres
Naam: PaulDatum: 03 April 2006
Ik moet de organisatoren bedanken voor een geweldig congres. Zowel qua vorm als inhoudelijk erg goed gedaan. Martiniplaza heeft een proffesionele uitstraling, welke heel goed paste bij de sfeer van het congres. Ik ben nauwelijks bekend met het alternatieve circuit en dacht dat het allemaal wat zweverig zou zijn. Dit was juist niet het geval het was juist erg concreet. Mooi was dat het niet een pamflet tegen de reguliere psychiatrie was of erg verdedigend naar het Alternatieve cicuit toe was. Het werd juist gebracht als dat beide stromingen elkaar konden aanvullen.
Wat ik jammer vond was dat 'de lachtherapeut' weer uitgenodigd was. Deze man is al genoeg in het nieuws geweest en trekt alle aandacht (onbedoelt?) naar hem toe, waardoor er te weinig stil wordt gestaan bij andere sprekers (onderwerpen); zie de uitzending van Netwerk.
Nogmaals bedankt, dankzij dit soort congressen zal de complementaire behandeling meer en meer bekend en geaccepteerd worden En succes met een vervolg
Stuur een bericht naar Paul

consumenten
Naam: Hetty van DoornDatum: 04 April 2006
Ook voor consumenten een belangrijke doorbraak!
Het is tenslotte altijd de patiŽnt die bekneld raakt tussen regulier en alternatief als die met elkaar botsen.
Het was zo'n geweldige dag, dat het mij niet eens is opgevallen dat er geen vrouwelijke spreker was, terwijl ik daar meestal toch wel gevoelig voor ben. Ik denk dat dat komt omdat deze 'heren' hun vrouwelijke kant de ruimte geven (anders waren ze misschien ook niet alternatief bezig).
Wat een onzin om te roepen dat er ook regulier tegenwicht moet zijn! Zeker omdat op alle tientallen reguliere symposia de alternatieve kijk ook zo veel aandacht krijgt????
Ook voor mij een dag die niet slopend was (zoals symposia meestal zijn) maar waar ik verfrist en hoopval vandaan kwam.
De lachmeditatie was aardig en blijkbaar voor vrijwel iedereen in de zaal nog onbekend, dus leuk.
Hoeft volgende keer niet meer.
Eens met commentaar op de lunchdiscussie: ik praat niet met de mond vol en wou ook nog de infomarkt bekijken, dus dat niet meer doen graag.
Stuur een bericht naar Hetty van Doorn

Psychosociaal hulpverlener
Naam: Joke Koks-de RoodeDatum: 05 April 2006
Ik wil de organisatie en sprekers van het symposium Integrale Psychiatrie, `Het beste van Twee Werelden` bedanken voor zowel hun positieve inzet als ook voor hun belangrijke aanzet om een samenwerking te kunnen bevorderen/bewerkstelligen tussen regulier en complementair/alternatief (CAG). Heel goed!
Laat dit alles bijdragen tot een juist inzicht en (be)handelingen binnen de Gezondheidszorg in het algemeen, dus ook door o.a. huisartsen.
De wonderlijke werking van het fysieke lichaam mag hierbij zeker niet onderschat worden. Een holistische aanpak is van groot belang. Wel vind ik het jammer dat ik het lunchsymposium niet heb kunnen volgen. Waar kan ik dit verslag van de "Conferentie Psychiaters over Alternatieve geneeswijzen",gehouden op 28 maart,eventueel alsnog lezen? NETWERK had naar mijn idee wel wat meer tijd mogen besteden aan deze vernieuwende ontwikkelingen. Ikzelf bemerk al sinds een aantal jaren een, hoewel nog maar langzaamaan, op gang komende gunstige stroming aangaande meer acceptabele veranderingen. Het lijkt mij dringend noodzakelijk, vooral rondom de GGZ in Nederland om hier veel aandacht op te focussen. Anders dreigt er hier een achterstand in het aanbod van goede zorg, zo die achterstand er niet al is! Er valt nog veel werk te verzetten in de komende jaren, maar er is enige openheid ontstaan, zo lijkt mij.
Succes voor iedereen die hier nu en in de toekomst aan meewerkt.
Stuur een bericht naar Joke Koks-de Roode

massage therapeute
Naam: Marion DauwerseDatum: 13 April 2006
Complimenten voor het symposium, ik vond het zeer intressant. Ik ben als massage therapeute met een afstudeeropdracht bezig over dit onderwerp. Wie kan mij meer informatie geven over massage als complementaire therapie? Wie verwijst iemand wel een door naar een massage therapeut? Ik ben geintresseerd in een aantal praktijkgevallen. Ik ontvang graag reacties van reguliere en 'alternatieve' therapeuten. Alvast bedankt.
Stuur een bericht naar Marion Dauwerse

Psycholoog
Naam: Marco KleenDatum: 21 April 2006
Ik kan de link naar de vragen aan en antwoorden van dr Servan-Schreiber niet (makkelijk) terugvinden....waar staan deze? Iets duidelijker aangeven of linken vanaf de 'nieuws' rubriek zou wel helpen denk ik...

Verder niks dan lof, het was ťrg interessant!
Stuur een bericht naar Marco Kleen

Vragen en antwoorden sprekers
Naam: OrganisatieDatum: 22 April 2006
De vragen aan de sprekers en de antwoorden zijn te vinden bij het onderdeel 'Forum'.

Stuur een bericht naar Organisatie

12749872934
Naam: MarkDatum: 09 February 2016
nMfMn4 http://www.FyLitCl7Pf7kjQdDUOLQOuaxTXbj5iNG.com
Stuur een bericht naar Mark

Wereldsymposium: Integrale psychiatrie