Sprekers en voorzitters

Drs. P. van Dijk
is huisarts in Zaltbommel. Hij schreef in 1976 het boek 'Genees-wijzen in Nederland; compendium van alternatieve geneeswijzen', waarvan recent de negende druk verscheen.

Dr. C.B. Gesch
is hoofdonderzoeker aan de afdeling fysiologie van de universiteit van Oxford. Hij werd bekend door zijn studie naar het verminderen van agressief gedrag van jeugdige delinquenten door voedingssupplementen. Deze studie werd in 2002 gepubliceerd in de British Medical Journal. Het onderzoek wordt nu ook door de Nederlandse regering uitgevoerd in Nederlandse gevangenissen.

Drs. H.J.R. Hoenders
is psychiater, oprichter van Centrum Integrale Psychiatrie van GGz Winschoten en onderzoeker bij 'de Middenweg'; de onderzoeksgroep Complementaire en Alternatieve Geneeswijzen van GGz Groningen.

Prof. dr. J.T.V.M. de Jong
is hoogleraar geestelijke gezondheid en cultuur aan de VU in Amsterdam, hoogleraar psychiatrie aan Boston University en directeur Public Health and Research van HealthnetTPO.

Drs. J.W. Louwerens
is psychiater en oprichter van Noordland Kernzorg: een vrijgevestigde integraal werkende praktijk in Zuidlaren. Hij is voor meerdere psychiatrische ziekenhuizen werkzaam als interim-psychiater.

Dr. C.F.A. Milders
is psychiater, redactielid van het Tijdschrift voor Psychiatrie en A-opleider psychiatrie bij GGz Groningen.

Prof. dr. T.Y.S. Lama Gangchen Tulku Rinpoche
is een Tibetaanse Lama Healer die woont en werkt in Albagnano, Italië. Hij is auteur van vele boeken over het Tibetaans Boeddhisme en over Tibetaanse Geneeskunde en Healing. Hij is oprichter van Lama Gangchen World Peace Foundation en hij werkt over de hele wereld ter promotie van wereldvrede.

Prof. dr. D. Servan-Schreiber
is hoogleraar klinische psychiatrie aan de Universiteit van Pittsburg. Hij is oprichter van het Center for Complementary Medicines in het Shadyside Hospital. Zijn boek 'Guérir', waarin hij een nieuw model voor genezen beschrijft, geniet in Frankrijk, Duitsland en de Verenigde Staten grote populariteit. Recent verscheen de Nederlandse vertaling 'Uw brein als medicijn'. Het boek kreeg bekendheid na een interview op TV in Nova en een artikel in de Volkskrant.